Ahogy a szurkoló látja, érzi és gondolja

NB1Blog

NB1Blog

NB1 - Cseri Tamás nyerte a szakállasok rangadóját

2020. augusztus 29. - nb1er

Valódi borbély csemegének voltunk szemtanúi a Paks - Mezőkövesd meccsen, ahol meghatározó posztokon jellegzetes arcszőrzetű játékosoknak szurkolhattunk. Zöld mezben a vöröskésre festett Ádám Martin és Böde Dániel, sárga-kékben az egzotikus fazonú Cseri Tamás és a szintén dús, de kevésbé kreatív viseletű Szappanos Péter nézett szembe egymással. A meccs további tétje volt még Kuttor Attila névjegye, akinek ideje volt visszahoznia valamit a kövesdiek formájából. 

Egyet értek azokkal, akik szerint a 32 éves Cseri Tamás a honi foci egyik legizgalmasabb és egyben legszerényebb játékosa. Formájával kapcsolatban egy sor aggodalmat megfogalmaztunk mostanában, de az alacsonyabb fordulatszám ellenére behívót kapott a válogatottba.

Szappanos kapus a magyar mezőny egyik legjobb hálóőre. Mostanában kevesebb bravúr jut neki osztályrészül, de ez ne tévesszen meg senkit, nem rajta ment el a csodaszezon.

Ádám Martin 25 éves és Kaposvárról mentette át a karrierjét Paksra. Tavaly, ha jól számoltam hatott lőtt a somogyiak javára, idén egynél jár, az Újpest ellen volt eredményes. Böde "13. Böde Pápa" Dániel, a norvég zsíros szendvics nagy kenője továbbra is a maga döcögő, ellenben kíméletlen erőfocijával az érett mezőny legveszélyesebbe.

Cseri lett a győztes

A Paks - Mezőkövesd nyomokban nem hozott olyan jó focit, mint a pénteki Diósgyőr - MTK, de ez nem is volt elvárás. Egyrészt a Paks játéka nem fejlődik látványosan, szórakoztatásra kevésbé alkalmas, ellenben célfocira megteszi. A vendégek mentális mélyrepülése egyelőre leplezi valós tudásukat, az első győzelemig borítékolhatóan csak önmaguk árnyékai.

Az első félidő langyos csordogálásában Berecz gólja váratlanul ért a képernyő előtt. Az események továbbra se pörögtek fel. Épp azon tanakodtam, hogy vajon mennyire lehet nehéz szegény Cserinek most, hogy a 10 millió szakértő országában mindenki parázs passzokat és váratlan gólokat vár tőle. És ott figyel az a "fránya" meghívó is. Aztán lépett kettőt a labdával és lekapta a pókot a paksi léc alól. Bámulatos gól volt, szívből gratulálok! A közeli képeken látható volt az a mindent elsöprő megkönnyebbülés, amire talán ő is épp oly régen szomjazott, nem csak a szurkolók.

Böde gólja szintén fontos, de kivitelezésben inkább csak hasznos, mint technikás. Cseri nagyot lőtt, sok sikert a válogatottsághoz, Kuttor Attilának pedig végre lehet egy nyugodt éjszakája. Megdolgozott érte, ami azt illeti.1:2

 

Ps.: Ha van olvasó itt Paksról: mit jelent és honnan jött ez a " 13. Böde Pápa Lőj Gólt " felirat?

soccer-768482_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1fan.blog.hu/api/trackback/id/tr1616182256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása