Ahogy a szurkoló látja, érzi és gondolja

NB1Blog

NB1Blog

Maszkban szurkolni a lelátón: nem ciki, de erre készülj!

2020. szeptember 01. - nb1er

A járványhelyzet okán magam is kevesebb NB1-es meccset látogattam meg az elmúlt hónapokban. Nem maradtam otthon minden esetben, de ha ki is mentem, rajtam maradt a maszk végig. Összeszedtem a legfontosabb tanulságokat, hogy ha esetleg te is a biztonságos módszert választod, akkor mire számíthatsz.

Öröm a szívemnek, hogy a fokozott veszélyérzet ellenére is több ezren látogatnak ki egy-egy jobb mérkőzésre, de számomra se meggyőző, hogy a nagy éneklés és lelátói bulik során ne lenne ugyanakkora rizikó, mint egy koncerten pogózás közben. Ezért én maszkban megyek meccsre. Ez annyira különleges hóbort, hogy magamon kívül nem láttam még senkit, aki maszkban ült volna a lelátón vagy maszkban üvöltötte volna a kedvelt csapat rigmusát.

Erre készülj, ha maszkban mész szurkolni

1., Eleinte zavarban leszel. Elvégre nem azért megyünk meccsre, hogy csücsöri ajkainkat eltakarjuk, hanem hogy szurkoljunk, okoskodjunk, építő kritikával illessük a játékvezetők tevékenységét, perecet rágjunk és sört igyunk a srácokkal. Nos, ezt maszkban így nem lehet vagy nem egyszerű, de hát amúgy is számolni kell az értetlen, kicsit kinéző pillantásokkal. Ha ezt el tudod fogadni, ha meg tudod érteni a másik indítékát, akkor onnantól könnyebb lesz.

2., Se sör, se perec. Persze lehetne, de akkor minek rajtam a maszk? Érted, takarom a számat, az arcomat, de ivás és harapás közben meg ott hagyom fedetlen védtelen? Ez most egy lemondás, ha következetesen akarsz védekezni.

3., És ha szemöveges vagy, akkor gyakran fogod bepárásítani a látóteredet. Ez roppant kényelmetlen, mintha feszt piróznának a pályán, csak éppen nem annyira (szubjektíve) szép... sőt, inkább idegesítő. Ez a maszk és szemüveg dolog nagyon bosszantó, nem tudtok erre valami jó megoldást?

További NB1 témájú cikkek ide kattintva jönnek elő.

virus-4976408_1920.jpg

mohamed Hassan képe a Pixabay -en.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1fan.blog.hu/api/trackback/id/tr516185124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

within 2020.09.02. 20:01:13

szívószállal meg lehet oldani a sört nem?

Kivlov 2020.09.20. 10:11:17

Itt a lényeg: "Se sör, se perec"
És akkor innentől kezdve értelmetlen is a maszkozás. Vagy ha nem az, akkor a strandon is tegyük fel a maszkot a vízben...
süti beállítások módosítása