Ahogy a szurkoló látja, érzi és gondolja

NB1Blog

NB1Blog

DVSC: Dzsudzsák leigazolásával nagyot nyerne az NB2

2020. július 11. - nb1er

Legalább akkorát, mint amikor a Ferencvárost kizárták az első osztályból. A derék hetes visszatérésével nem csak a Loki és a második liga járna jól, aláírásával felpezsdülne a komment mező és a lelátó zajából merítkező közélet is. 

Két pocakos 40-es fickó beszélgetett félhangosan a fülledt hármas metrón. "A: Hallottad a Balázs hazajön levezetni? B: Haha, jól teszi." Majd egyetértésben hallgattak a következő megállóig.

Dzsudzsák Balázs túl van már karriere csúcsán, de azért abban mégis lenne valami váratlan, ha visszatérne Debrecenbe. Miért akarna bárki Magyarországon levezetni? Miért akarna bárki lelátó közelbe kerülni a hangos ellenzőivel? Harakirinek tűnik a vízió, amiben Dzsudzsák Balázs, mint a nemzeti labdarúgás jelenének legmegosztóbb hőse gémeskútra cseréli az olajországok luxus felhőkarcolóit. Hirtelen nagyon közel kerülhet azokhoz a kritikusokhoz, akik eddig biztonságos kilométer ezrekről osztották őt a jól ismert véleményükkel.

Segítsd az NB1Fan blog működését, hogy minél többekhez eljuthasson! Adj esélyt a blogon elhelyezett reklámcsíkoknak és a szerzőnek azzal, hogy az oldal látogatásakor felfüggeszted a reklámblokkolót és újratöltöd a cikket. Meccsbelépőre gyűjt. :)

Aggódó délibáb

Duzsudzsák Balázst nehéz szimpla sportolóként látni egy olyan országban, ahol még a lapu alatt szundikáló csigabigának is politikai megítélése van. Nem a tékozló fiú tér haza megpihenni, hanem egy Szimbólum. Szimbólum, akinek dimenzió jóval kiterjednek a lelátón túli világba. Ha visszatérne Debrecenbe, annak egészen biztos nagy visszhangja lenne, pláne most, hogy a város lett a többségi tulaj, és én félek, hogy a sportérték alul marad majd a politikai füttyszónak. Pályára léphet a projekciós felület, akin lehet majd törleszteni a hétköznapi begyulladásokat.

"Dzsudzsi" visszatérésének vizionált előnyei

Nézőszám. Egyrészt óriási figyelem kísérné a Debrecen küzdelmeit, hiszen valószínű nincs olyan szotyista a lelátón, aki ne nézné meg Balázs játékát élőben szeretett városának ékszerdobozában. Vajon hány nézőt csalna ki a székekre hétről hétre a nemzet egykori reménysége? Szerintem a Fradi óta nem volt ekkora mozgósító potenciál az NB2 hozzávalóiban.

Motiváció és Marketing. Esetleges igazolásával példátlan gravitációs tér alakulna ki Debrecenben, ami elég lökést adhat a 2021-es visszatéréshez. Arra is fogadnék, hogy a nemzeti sportcsatorna munkatársai nagyon is örülnének, ha egy közvetlenül elérhető új arc kerülne a kamerák elé. Soroljam még?

A szurkolói lélek öröme. Egy olyan magyar szemmel példátlan karrierrel a háta mögött, mint az övé, egy sejthető anyagi biztonsággal a széfekben, végül is miért ne jöhetne haza focizni egy-két évet? Ez már biztos nem a pénzről szólna, vagy ha mégis, akkor legalább a hazai football környezetben fejthetné ki jótékony hatásait. Én nagyon örülnék, ha összejönne a nagy deal, jelenléte sokat fűszerezne a gyötrelmes másodosztály küzdelmein.

Neked milyen érzéseid vannak a nagy lehetőségről? Írd meg kommentben itt vagy Facebookon!

charlemagne képe a Pixabay -en. architecture-352703_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1fan.blog.hu/api/trackback/id/tr3115994978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.07.12. 17:36:52

Messi előbb jön a Paksra levezetni, mint Dzsudzsák az NB2-be. Bár jó pénzért biztosan!

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2020.07.12. 17:37:07

Otthon nem fogják bántani, (eleinte) hiszen hazamegy. Na de "vidéken" meg a netről, kapja a hideget és a meleget is.

Indriq 2020.07.15. 22:37:29

Remélem ez komoly, mert viccnek durva. :)

birkamenet 2020.07.15. 22:37:43

Ha 50 éves kora előtt kúszik vissza a magyar Alibi bajnokságba (ráadásul annak is a még alibibb alsóbb osztályaiba) akkor Csucsák egy Lúzer.
süti beállítások módosítása