Ahogy a szurkoló látja, érzi és gondolja

NB1Blog

NB1Blog

BL - A svéd bajnok nem készült fel a zöld-fehér futballgyárból

2020. augusztus 19. - nb1er

Édes kis meglepetéssel készült a Ferencváros a svéd aranyérmesnek: két gólos ízelítőt adtak az új magyar labdarúgás mesterfogásából.

Nagy volt az öröm a Djurgardennél, amikor megkapták a Ferencvárost ellenfélül. Ez persze rendben van, elvégre melyik nyugati klub ne szeretne Budapestre látogatni egy jó kis edzőmeccsbe kötött továbbjutásért? Kár tagadni, ez volt a 2010-es évek egyik igazsága, hogy az OTP Bank Liga élmenői legfeljebb a vak szerencsében bízhattak úgy általában, ha nemzetközi fociról volt szó. Csakhogy a Fradinál kőkeményen beérni látszik az a modern foci program, aminek értelmében a nemzeties külcsínt lebontották az Albert stadionnal, hogy a helyébe emelt foci gyár egy jól funkcionáló üzleti befektetésként ketyegjen a stake holderek örömére.

Magyar csapat ellen vitézkedni az Üllőire már nem jöhettek csak úgy

Szeretnék gratulálni a Fradi koncepció vezetőinek, kivitelezőinek és szponzorainak, mert amit ma este láttunk, az kiváló volt. Átgondold taktika, meggyőző fizikai fölény a svéd bajnokság tavalyi legjobbja ellen. Mire örültek az östermalmiak, amikor megkapták zöld-fehéreket? Nem tudom elképzelni, hogy a Fradi pad névsorát, statisztikáit vagy csak úgy átlagos teljesítményét figyelve nem esett le neki, hogy 2020-ban ide repülni az már nagyon nem olyan, mint a régi szép időkben. Ferencvárosban csúcsra pörgetik a fociipart, ami valószínűleg idén is szép hasznot hoz majd a címer mögött dolgozóknak.

Vékonyka magyar névsor az európai színvonal ára?

Jómagam is zavarban vagyok, amikor azt üvöltik a lottózóban, hogy ez a magyar foci sikere volt. Mégis miben és mennyiben? A nevezett 18 játékosból 4 rendelkezik magyar zászlóval a neve mellett, ezért nekem még meg kell értenem, hogy a Fradi kiváló eredményei csapatként mitől annyira nagyon magyar siker. Én azt látom, hogy a klubnál focit csinálnak, fenntartható focit, jövedelmező focit, aminek nyers profizmusa már nem úgy és olyan minőségben köthető a "magyar csapat" mítoszhoz, mint mondjuk régebben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1fan.blog.hu/api/trackback/id/tr1816170030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása